Verslag activiteit: Bedrijfsbezoek Deen Distributie en Breider Tuinmachines

22 maart 2017 – Bedrijfsbezoek Deen Distributie – Breider Tuinmachines te Hoorn. Met 28 leden bezochten wij Deen Distributie gevestigd in het hoofdkantoor van Deen Supermarkten aan de Kernweg te Hoorn. De heer Gijs Otten (ex bedrijfsleider, ex trainer/coach van Deen Supermarkten) nam ons, na een bedrijfsfilm, mee in de historie van het bedrijf.

Verder gaf hij via allerlei kengetallen inzicht waar Deen nu staat. Het was indrukwekkend te vernemen welke groei Deen doorgemaakt heeft. Op enthousiaste wijze, vol trots, vertelde Gijs hoe de familie Deen dit gedaan heeft. Kennis van het productassortiment, kwaliteit, de marges, bezettingsgraad en productvariatie, gedreven door mensen uit de West-Friese regio. Echte ondernemers.

Na de presentatie nam Gijs ons mee naar de versafdelingen (o.a. bloemen en planten, groenten, vlees) het bedrijfsbureau, de afvalverwerking, de distributie en de webshop. De grote hoeveelheid magazijnen verdeeld over Hoorn80 hadden duidelijk indruk gemaakt op onze ondernemers. Het werd duidelijk dat de vele magazijnen ook veel intern transport met zich meebrengt en de planning essentieel is voor de logistiek naar de winkels. Ook MVO staat bij Deen hoog op de agenda. Gijs nogmaals bedankt voor je rondleiding, we hebben er van genoten.

Na het bezoek bij Deen hadden wij een bedrijfsbezoek bij ons lid Breider Tuinmachines. Ab en Stefan de Vries hadden ondanks hun drukke periode van het jaar de gelegenheid genomen ons te ontvangen. Ab vertelde ons hoe de business van Breider Tuinmachines in elkaar zat. De winkel/showroom stond vol met mooie producten. Ab vertelde hoe zij op merkkeuze waren gekomen en waarom de showroom zo goed gevuld was. Stefan liet ons een deel van de toekomst zien, de robotmaaier. Door middel van een thuisbasis en een omringd deel gras weet de robotmaaier exact wat hij maaien moet. Marja, de echtgenote van Ab, zorgde voor heerlijke hapjes en drankjes na afloop. Ab, Marja en Stefan hartelijk dank voor dit bedrijfsbezoek.

Alles met elkaar een zeer geslaagde middag.

Henk Braas