Jaarvergadering 23 november 2017

Op donderdagavond 23 november 2017 vindt de jaarvergadering plaats bij Zorgcafé ‘t Koetje in Zandwerven.

De agenda en het financieel verslag 2016/2017 kunt u vinden bij Documenten in het beveiligde gedeelte van de website.

Na de vergadering (naar verwachting 20.30 uur) hebben wij een bijzondere spreker. Deze spreker Ed Tonneman is iemand waar Nico Blaauw mee en voor werkt en hij heeft al verschillende lezingen gegeven onder de naam“fuck the system”.

Van zijn werk is zelfs al een keer een muziektheater-voorstelling geweest. Deze voorstelling is door de West-Friese voorstelling georganiseerd.

Zij schreven het volgende:

“Op Roet wil een voorstelling maken over een Horinees (Ed Tonneman). We noemen hem…Van Hoorn. Hij vulde het zwaard van Bagdad voor Sadam Hoessein met beton, hij bracht Norman Schwarzkopf naar het dijkhuisje in Wervershoof. Hij legt wegen aan, hij bouwt ziekenhuizen in het Midden Oosten en brengt humanitaire vracht van Hoorn naar Erbil in Irak. En van daaruit verder: water, baby poeder, A-kwaliteit voedsel. Hij ziet baby’s sterven van kou en honger. Hij voelt de angst voor IS. Hij heeft vertrouwen, contacten, hij kent stamhoofden daar in het Midden Oosten. Hij ziet tenten met Plasmaschermen en generators. Hij hijst de Nederlandse vlag op bijzonder plekken. En hij is boos. Echt boos.

En Op Roet wil een muziektheatervoorstelling over hem maken. Een voorstelling waar leefwereld en systeemwereld soms haak op elkaar staan. Waar de onconventionele eenling strijdt tegen bestaande systemen. Waar de bestaande systemen strijden tegen de onconventionele eenling. Waar de vraag naar waarheid moeilijk te beantwoorden is. Waar meerdere waarheden strijden om de aandacht. En vooral over de complexiteit van het begrijpen. Wat betekent het om als overheid te moeten reageren op een oorlog. Hoe te handelen in opvang en het creëren van een veilige plek voor massa’s mensen op de vlucht. Een voorstelling om met het publiek stil te staan bij de complexiteit van oorlog, een oorlog ver weg en dichtbij, een oorlog die elke dag op je scherm binnenraast en hoe je je daar als individu toe kunt verhouden.”